Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 
 

n.a.m-FAQ - svar på alle dine spørsmål og mer til

 
       
Hva er n.a.m?   no.alt.motorsykler er en diskusjonsgruppe for motorsykkelinteresserte, sosiale mennesker. Alle kan delta, forutsatt at man tåler en trøkk. Dette gjelder også finner, svensker og dansker. Det er 18 års aldersgrense på enkelte tråder.  
       
Reidar Otto Johnsen,
mars'99:
  Jeg vet at det er utrolige mye kunnskap i denne "baren", ofte skjult bak underfundig humor (har tatt meg et halvt år å begynne å skjønne tonen her) så jeg vil sette stor pris på hjelp.  
Bjørn Mork, mai'00:   Hvis jeg var interessert i enkle svar ville jeg nok spurt et annet sted.
(Essensen i nam kokt ned til en enkelt setning, iflg. Menkis)
 
Ikke kødd med nam!   Bård Standal vil fjerne NO.ALT.MOTORSYKLER "som et ledd i nedleggingen av et helt hierarki." Standal ville plassere N.A.M. under 'no.prat.motorsykler' Les hele tråden fra nam ved å følge linken til høyre Les mer ->
Hva er DoD?   We could tell you, but then we'd have to kill you Ikke spør!
Hva er en "flame-war"?   Glad du spurte. En flamewar er det som oppstår når du kryssposter gode idéer for å holde katter unna motorsykkelen din til no.alt.katter.  
Hvorfor quote riktig?   Godt spørsmål... Med velsignelse fra opphavsmennene har vi lagt ut denne "bruksanvisningen" på kunsten å quote riktig. Les mer ->
Hva er en "wheelie"?   En "wheelie" er å dra sykkelen opp på bakhjulet. Mange innbiller seg at det kan gjøres med en kardangdrevet sykkel - noe som er fysisk umulig. Bildene du har sett av dette er manipulert i Adobe Photoshop.
En lengre utredning om dette finner du her, den såkalte V-max-tråden fra Januar'98
Les mer ->
Hva er "fiske"?   Se "wheelie"  
Hva er en "ho"?   "Horrig",som forkortes Ho, definisjon gitt av KAS:
1 Horrig er omtrent 25% fradrag/tillegg på en gitt verdi. Dette fordi den verdien tilsvarer omtrent standardavviket. Av og til må man korrigere med to-tre Horrig, men det er som regel etter like mange pils.
 
Hva er S/N ratio?   S/N ratio står for forholdet mellom signal og støy (Signal/Noise). På n.a.m. er S/N ratio svært høy*.

* S/N ratio skal vel være lav (hvis man da ikke forveksler med N/S ratio ;-).
PS:Kommentaren er bare flisespikking, men jeg måtte bare gjøre noe før kaffen begynte å virke... Christer W.
 
Hva er LUDØL? Har det noe med et spill type ludo å gjøre ????   Jepp. Ludo med ølglass som brikker. Du må nødvendigvis ha et litt større brett enn normalt for å få plass. Blir du slått inn må du tømme glasset. Lar du være å slå inn må du tømme glasset. Kommer brikken hjem må du tømme glasset. Kaster du terningen på gulvet må du tømme et glass. Etc. For å gjøre det litt mer spennende kan både oversiden og undersiden av terningen benyttes (slår du 1 kan du velge om du vil bruke 1ern eller 6ern  
Hva er "lurk"?   Lurk er et walisisk strengeinstrument med tretten strenger. Å spille på det kalles "å lurke".  
Gjør nammerne tabber?   Det gjør de, og noen har brutt sammen og tilstått. Les mer ->
Hvordan funker fri-lampa?   I de fleste tilfeller, består selve lampa av en motstandstråd som blir varm og glødende når en viss mengde strøm passerer den. Dvs den lyser.

Som regel er denne "glødetråden" av driftssikkerhetsmessige grunner, plassert i et gjennomsiktig "skall" (gjerne av glass). Og så har den to* tilkoblingpunkter, som er av et strømledende materiale.
Glødetråden (heretter benevnt "lyspære") kan være plassert i en sokkel, for at den skal kunne stå stødig. Denne lyspæra, "fri-lampa" som du kaller den, har ofte et grønt gjennomskinnelig deksel over seg, slik at det som er synlig når lyspæra lyser er "et lysende grønt deksel".
Denne lyspæra lyser (som regel) ikke hele tiden. Hvor ofte og når den skal lyse, er i de fleste tilfeller bestemt av en bryter i girkassa. Denne bryteren skal kobles inn når girkassa er i fri.

Bryteren og lyspæra er koblet i serie til en strømkilde. (Strømkilden har den evnen at den kan dytte elektroner gjennom en leder.) Når bryteren så kobles inn, "kortsluttes" kretsen bestående av lyspæra og strømkilden. Dermed flyr elektronene fra den ene "polen" på strømkilden, gjennom lyspæra og tilbake til den andre polen på strømkilden.
Lyspæra "lyser", og resultatet er at du ser "et grønt lys".(Temmelig forenklet, selvsagt)

* to tilkloblingspunkter, for å "dytte" elektroner inn i den ene enden av glødetråden, og "trekke" dem ut av den andre.

Utredning av Burnie
 
Hvorfor er MC-avisa tabu i denne baren?   En lang historie. Fra tidligere forklaringer fra Deja News;

Journalist Joachim Seehusen fra MC-avisa var med på en flame-war på n.a.m, tilbake i hin hårde dage (1994-95). Den tok skikkelig av og plutselig begynte han å ringe opp folk og true dem med politianmeldelse for drapstrusler, hvis han ikke fikk offentlig unnskyldning. Han gikk veldig plutselig over fra å være med på leken, til å "føle seg truet på livet".
Han fikk unnskyldning, men da var saken plutselig "ute av hans hender" og et patetisk forsøk på skandaleoppslag om Internet, havnet på trykk i MC-Avisa.
Uten sammenlikning forøvrig, så kan man forstå hvorfor enkelte representanter for HA har et aldri så lite horn i sida til samme tidsskrift.
Bakgrunnen lå i det gamle: "What's DoD? I could tell you, but then I would have to kill you!"

"Drapstrusler på Internet" finner du i mai 1995 av MC-Avisa (liten notis, side 2, eller noe sånt).

Steinar Bang
Ikke spør!
Hva *er* denne "moralsirkelen"?   On/Off-grense for orgier, flatfyll, fri fart, etc.
Altså en grense hvor all moral og fordommer automatisk opphører når man passerer den på veg nordover.
 
Og hvor går så denne hypotetiske grensen?   På saltfjellet, sånn temmelig nøyaktig der polarsirkelen går.

(Denne falt enkelte tungt for brystet....)
 
Hvem oppfant Harley Davidson?   En meget godt bevart hemmelighet - kun på nam-sidene!! Les mer ->
Hvorfor finner jeg ikke svar på flere spørsmål?   Fordi Grethe har andre ting å gjøre enn å svare på spørsmål for deg. Fremdeles er det gjestene som må komme med innspill til faq'en, som mottas med glede. Send mail til gti@dod.no  
Er det ingen seriøse svar å få her?   Joda. I n.a.m-biblioteket har vi samlet de mer nyttige svarene på ofte stilte spørsmål, her kan du f.eks. lese om surring av sykler på ferger, barn på mc, forsikringer, m.v. Les mer ->
Finnes det noe gammelt nytt her?   Du kan søke på Deja NAM etter gamle innlegg.

Mens NAM-Statistikken avslører postefrekvensen til de mest ihuga nammerne....
 
 Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 
Oppdatert 26. juni 2002 av Webmaster