Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 

Jens Chr. Thysted forteller...

I forfjor (Eller var det året før?) var jeg debutant på MC-treff.

Trollrally - et av de store evenemangene på den fronten hadde dem fortalt meg. La i veg sammen med endel venner fra Porsgrunn til Førrsdal med tung oppakning bestående av ca. ti vektprosent campingremedier og resten ulike typer flaskefor. Skulle visst være slik.......

Ved inngangen er vi litt urutinerte. Freser ned forbi scenen og finner noe som ser ut som en kjempeplass for teltslagning. Nærmeste naboer er en gjeng sjåpperkarer på stivramme-HD. Lite speiderånd i de gutta der. Leiren er rufsete. Teltet har bare en stang, og skulle hatt to. De har tydeligvis blitt distrahert under opparbeidelsen av leiren. En eller annen fant ei hjemmebrentflaske i teltpåsan. Det måtte selvfølgelig feires.

Vel, vi følger vanlig kotyme på sånne treff. Ti minutters rask leirslagning, kast inn ryggsekken i nyoppslått telt, finn øllet og kom i gang. Fin fest på fredagskvelden. Treffer endel kjentfolk og mange flere som jeg blir kjent med. Vi rusler ned på stranda og følger med på "strand-dragracing" med de tøffe kara. Påfølgende fest og sceneshow er fine greier, og deretter rusling rundt på området for scooping av babes & bikes.

Ved firetida syns jeg det er nok. Finner teltet og krabber i påsan. Jeg registrerer at telt og sykkel har fått et tynt lag av støv. Etterhvert kommer naboene. De er ikke helt ferdige med festen. I halvsøvne registrerer jeg en hissig diskusjon om noe teknisk på HD´s gamle pannemotor. Det må visst demonstreres. En av kara fyrer opp sykkern med frieksosen ca. ti centimeter fra mitt høyre øre og bare teltduken imellom. Sånt setter varige spor i en sart sjel.

Til stort bifall fra resten av gjengen blir sykkern satt i gir. Nå skal det drives aktivt skogbruk. Bakhjulet blir harva ned i skogbunnen, og hvor blir jordsmonnet av? Yess, oppå mitt telt. Da syns jeg faentameg det får være nok og sier klart og tydelig fra om det. Møter en viss forståelse og får sympatierklæringer når det gjelder teltet som nå er perfekt kamuflert og går i ett med omgivelsene. De består av støvsand og tørre barnåler. "Slapp av´a, vi hjælperræ´ å rødde opp i mårra vi veitu. Her, tarræ en dram..."

Festen stilner av etterhvert som gutta går i koma.

Ved tolvtida på lørdag kommer jeg langsomt til bevissthet. Almentilstanden er så som så. De andre har fått i gang steikepanna, og egg & bacon smaker som egg & bacon skal i sånne stunder. Eneste forskjell er støvet. Det smaker ikke godt. Hver gang jeg tygger knaser det i kjeften som er tørr nok fra før. Jeg registrerer ikke uten skadefryd at panne-HD´en står med motorn solid forankra i bakken og bakhjulet en halvmeter nedi. Trengs minst tre mann for å få den opp igjen. Jeg blir ikke en av de tre...

Hva med en dusj? Femogtjue meter kø utafor de tre som er tilgjengelige. Ikke faen. Jeg går og tar meg et bad på stranda. Førrsvatn er kaldt........

Resten av helga går omtrent på samme måten, med ulike underholdningsinnslag rundt om i leiren varierende fra frilufts-sex for åpen scene i stupfylla til freske rundvelt i hundre kilometer på sandstranda. Ganske interessante stunt noen av dem.

På søndag finner jeg meg sjøl stående i en femti meter lang kø som venter på å blåse alkotest. Gult / grønt, så innen jeg har fått pakka ned teltet kan jeg kjøre. Jeg rister og børster vekk det verste støvet som har satt seg absolutt overalt, rasker sammen telt og øvrige eiendeler og registrerer at bagasjen er betydelig lettere nå enn på fredag. Fin tur hjem igjen.

Siden har jeg igrunnen ikke vært så hissig på å reise på MC-treff. Måtte være "Budeia" det da. Er det sånn der også?

Tilbake til humorsiden

 Baren  Humor  FAQ  Bibliotek  Stamgjester  IRL  Turer  Linker 
Oppdatert 26. juni 2002 av Webmaster